La hidrosfera

La hidrosfera és la capa d’aigua que cobreix una gran part del nostre planeta. També comprèn el vapor d’aigua de l’atmosfera.
El nostre planeta es diu planeta blau perquè té una quantitat d’aigua immensa en la seua superfície (el 71% de la seua superfície). Els nostres casquets polars són molt importants perquè amb la contaminació que fem els essers humans, es desfà el glaç dels pols i si es desfan del tot l’aigua a nivell del mar podria pujar moltíssims metres. Com hem vist abans, l’aigua pot presentar-se en tres estats: sòlid, líquid i gasós.  A la hidrosfera trobem l’aigua en aquets estats en:
  • Rius i torrents: Són les aigües superficials que baixen pel terreny seguint el pendent. Poden quedar retingudes en llacs i embassaments per al seu aprofitament.
  • Llacs i embassaments: Són aigües superficials que s’acumulen a les depressions del terreny, o queden retingudes artificialment sobre l curs d’un riu.
  • Aqüífers: Són aigües superficials que s’han infiltrat al terreny, formen bosses o rius subterranis i poden tornar a sorgir a la superfície com a deus(fonts) o pous.
  • Glaceres: Són enormes masses de glaç acumulades als cims de les grans serralades i a les zones polars, que es desplacen lentament erosionant el terreny.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El cicle de l'aigua

Els estats de l'aigua

Les capes de la Terra