Curiositats del nostre planeta

Açí hi ha unes quantes dades mot curioses sobre el nostre planeta. Llegiu-les a veure si vos agraden!
  • La superfície del nostre planeta té un àrea de 510 milions de kilòmetres quadrats, dels quals 149 son terrestres i 361 líquids. Dit d’altra forma: L’aigua cobreix el 71% de la superfície terrestre, i les illes i continents un 59%.
  • Aquest 71% de superfície líquida suposa un volum aproximat de 1.300 trilions de litres d’aigua. D’ells, el 97% es agua salada i el 3% agua dolça. D’aquesta quantitat d’aigua dolça, els llacs, rius i aqüífers que utilitzem per al nostre consum representen un 0.62% del total. La resta s’encontra als casquets polars.
  • La temperatura mitjana mundial del nostre planeta es d’uns agradables 15ºC. Però, la seua distribució, no és uniforme: Al pol nord la temperatura mitjana és de -30ºC, al sud de -47ºC i a l’equador es mantenen tot l’any a 26ºC.
  • El riu més llarg del món es l’Amazones, amb una longitud de 6800 kilòmetres. És també el més cabalós, arribant en els períodes de pluja a un volum de 300000m2/, el que significa que aproximadament la quinta part de tota l’aigua dolça que s’aboca als oceans prové del Amazones.
  • El riu Amazones sustenta la vida del que ha sigut denominat “el pulmó del planeta”. Es calcula que aproximadament un 20% de las especies d’aus i plantes del planeta es troben allí.
  • Existeixen uns 1500 volcans en tot el mon, dels quals la majoria estan en repòs. Els seus períodes de inactivitat poden durar anys o segles. 
😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱

Comentarios

Entradas populares de este blog

El cicle de l'aigua

Els estats de l'aigua

Les capes de la Terra